Over ons

Oranje Energie houdt zich bezig met een aantal verschillende grote projecten.


02025_logovierkant02025 is hét platform voor koplopers schone energie in Amsterdam en omgeving. Het platform biedt de mogelijkheid om online en offline kennis te delen, experts te vinden en andere koplopers te leren kennen. Ga snel naar www.02025.nl en voeg je bij ons netwerk!


oe01De Nationale Energiecommissie dat zijn wij: de koplopers. Ondernemers, moeders, vaders. Wetenschappers, ambtenaren, bestuurders. Ruud Koornstra is onze eerste Nationale Energiecommissaris. Nederland in 2030 op schone, eerlijke en veilige energie. Wij regelen dat samen. https://www.energiecommissie.nl/


Uitdaging voor alle Amsterdammers met een vrolijke noot! Banen in de schone energie!

Het klimaat en corona zijn twee hyperurgente uitdagingen voor ons allemaal. De gevolgen merken we overal, ook in Amsterdam. Onze kinderen en kleinkinderen zien het somber in. Zij willen in een mooie, schone stad wonen, sporten, leren en later ook werken. Ze horen hun ouders en buren over het gebrek aan banen. Team Oranje Energie ontwikkelde een radicaal, concreet plan voor de overgang naar schone energie en naar volwaardig werk. Met een inclusieve aanpak. Vanuit de wijken. Van twee problemen naar één unieke kans om onze kracht als Amsterdam vol in te zetten.