Projecten

November 2022: sinds maart 2022 werken we met een enorm Actienetwerk aan 15% gas besparen in de Metropoolregio Amsterdam. Lees meer op http://www.ikzetookdeknopom.nl en kijk voor onze acties in de winter van 2022 ook op https://02025.nl/activiteit/61694/energiebesparing–ook-dat-doen-we-samen—. We werken bijvoorbeeld samen met Energie Samen en de Gemeente Amsterdam, met TNO en Jungle en !Woon, en met Midwest en Degi, met Matthea en Tolhuistuin. Met De Groene Hub en de 5e Montessorischool. Noem maar op !

Nieuws uit maart 2021: een spannende uitdaging voor Amsterdammers met een vrolijke noot! Volop banen in de schone energie! Schone energie als banenmotor!

Het klimaat en corona zijn twee hyperurgente uitdagingen voor ons allemaal. De gevolgen merken we overal, ook in Amsterdam. Onze kinderen en kleinkinderen zien het somber in. Zij willen in een mooie, schone stad wonen, sporten, leren en later ook werken. Ze horen hun ouders en buren over het gebrek aan banen. Team Oranje Energie ontwikkelde een radicaal, concreet plan voor de overgang naar schone energie en naar volwaardig werk. Met een inclusieve aanpak. Vanuit de wijken. Van twee problemen naar één unieke kans om onze kracht als Amsterdam vol in te zetten.


Oranje Energie houdt zich al jaren bezig met een aantal verschillende grote projecten. Hieronder twee voorbeelden: het platform 02025, gelanceerd in 2018. Daar werken we samen met vele partners in 14 hubs, energiecooperaties, energiecommissarissen en 340 koplopers! Nu met een consortium dat onze online en offline platforms versterkt, met Tertium, Twynstra Gudde, DWA, JohnvanGelder, De Kandidatenmarkt.

02025_logovierkant

02025 is hét platform voor koplopers schone energie in Amsterdam en omgeving. Het platform biedt de mogelijkheid om online en offline kennis te delen, experts te vinden en andere koplopers te leren kennen. Ga snel naar www.02025.nl en voeg je bij ons netwerk!

En hieronder het verhaal van de Nationale Energiecommissie uit 2017:


oe01

De Nationale Energiecommissie dat zijn wij: de koplopers. Ondernemers, moeders, vaders. Wetenschappers, ambtenaren, bestuurders. Ruud Koornstra is onze eerste Nationale Energiecommissaris. Nederland in 2030 op schone, eerlijke en veilige energie. Wij regelen dat samen. https://www.energiecommissie.nl/