Energiecoöperaties


Coöperaties nemen initiatief schone energie in handen. Eerste recht voor ontwikkeling en exploitatie energie in de buurt

We staan voor ingrijpende én mooie veranderingen. Klimaatverandering heeft enorme gevolgen, ook voor Amsterdam. Een groeiende groep Amsterdammers benut de kans om initiatief te nemen door te besparen op energie en de rest samen schoon op te wekken.

Een aantal energiecooperaties in Amsterdam heeft het inititatief genomen een manifest te schrijven over dit onderwerp, Onze Energie, NDSM Energie, Amsterdam Energie, Ketelhuis WG, Westerlicht, Zuiderlicht, Zon op Zeeburg, Oostelijk Havengebied, Schoonschip, MeerEnergie, De Groene Hub, De Windvogel en Oranje Energie. Dit ecosysteem is besproken op 17 januari 2021 tijdens de dag van de coöperatieven in De Zwijger. Zie https://dezwijger.nl/programma/cooperatieven-maken-de-stad . Het werk rond het manifest heeft uiteindelijk geleid tot het samenwerken van de cooperaties in de APEC, Amsterdamse Energie Producerende Cooperaties. Meer weten? Vraag Ted Zwietering of Bouwe Olij! Gegevens via Pauline:

Wil je meer weten, laat het weten via pauline@oranjeenergie.nl